Overvejelser, inden du køber linkbuilding

Pas på. Du kan hurtigt gøre noget farligt eller dumt. Linkbuilding er ikke en leg. Det er dybt seriøst og kan skade din forretning. 

Så ved du det.

Nej, ved du hvad. Det er ikke engang nok. Forestil dig, at du har fået 300 ekstra besøg om dagen gennem dit SEO arbejde. Forretningen går godt. 60% af omsætningen kommer via organiske besøg, som fortsat stiger. Men en dag, kommer der næsten ingen. Du undrer dig, men ved godt hvad der er sket. Linksene er blevet fundet og sporet. Du har manipuleret med Google, på en unaturlig måde, det tolerer de ikke.

Det var bedre. Nu ved du hvad det er, du er ude efter. Linkbuilding handler om at skaffe henvisninger, sagt på en objektiv måde. Pessimisten vil sige, at det er at manipulerer med Google.

SEO er et interessant stykke arbejde. Det tager mange måneder. Måske år, hvis du er i en hård branche. Du skal have tålmodighed og et budget til de næste 12 mdr. Forvent ikke der sker noget før om 8 mdr. Når du har vænnet dig til den tanke, så er du et skridt nærmere. Snart er du parat.

 

Når du outsourcer

Vil du outsource? Så skal du eddermane holde styr på dit bureau. Hvis du har pengene, så lav en udbudsrunde. Hvis du vil bruge over 80.000 kr. bør du sagtens kunne lave sådan en.

Sæt regler op. Du skal sætte retningslinjerne, ikke dem. Du skal fortælle dem alt, hvad de skal vide og hvad de skal fortælle dig. Forvent af dem, at det er gennemskueligt og tydeligt. Tilføj også, at, hvis du dropper aftalen, hvilket skal være muligt, fordi du aldrig skal binde dig selv, så skal de tro og helligt love, ikke at slette din links.

Tænk engang, nogen bureauer slettet de links, de har bygget, hvis man går fra aftalen. Sådan bør det jo ikke være.

Mange bureauer bruger også splogs. Dem skal du passe på.

 

 Klar det selv

Det kræver ikke længere et stort netvæk. Efter 1 kursus fra 8 – 16, kan du vide en del. Hvis du tilføjer et langvarigt fra IBC, så er du godt på vej.

Tilmeld dig forums såsom Marketers. Mød dem, der laver SEO. Snak med dem og lær. Alt det du kan.

Linkbuilding er dog ikke din tid værd, det må jeg sige. Du sidder måske som Online Marketing manager eller lign. Du bør outsource nogle dele. Såsom tekstforfatningen. Den er ikke din tid værd.